U bent bezoeker

Copyright 2008 Massagepraktijk Claudia Dekker. Alle rechten voorbehouden. logo

Infrarood behandelingen

ir lamp

Infrarood is ideaal voorafgaand aan een massage


Onder infraroodlicht verstaan we de golflengten die op onze huid als warmte ervaren worden. Infrarood kan door het menselijk oog niet worden waargenomen. De energie die infrarood bevat wordt geabsorbeerd door het voorwerp waar het op valt. Hierbij wordt die energie omgezet in warmte.

Er zijn drie soorten infrarood: IRA, IRB en IRC. De uitwerking van deze verschillende soorten infrarood verschilt nogal.

De grootste dieptewerking in de huid ontstaat bij IRA (infrarood A).

Met een dieptewerking van ± 6 mm in de menselijke huid heeft infrarood A een therapeutisch karakter. De in mijn praktijk aanwezige infraroodstraler is een speciaal voor deze lichtsoort ontworpen halogeenstraler die gemaakt is van kwartsglas. De warmte die deze geeft is zeer effectief. Het behandeloppervlak is ongeveer 50 x 120 cm. 


IRB wordt o.a gebruikt in de eenvoudigere (goedkopere) modellen infrarood stralers. Echter laat de werkelijke therapeutische waarde hiervan te wensen over. De uitwerking van IRB beperkt zich tot een aangename warmte op de huid. Van

IRC wordt onder andere gebruik gemaakt in infrarood sauna's, waarbij de doordringing in de menselijke huid ongeveer 1 mm is.


Zie ook de effecten op de huid, spieren en gewrichten en de overige effecten.