U bent bezoeker

Copyright 2008 Massagepraktijk Claudia Dekker. Alle rechten voorbehouden. logo

Fango therapie

Fango therapie is een heel oude methode van warmte therapie., die in Duitsland al tientallen jaren met heel veel succes toegepast wordt. Fango heeft een hoge warmtecapaciteit en een laag warmtegeleidingsvermogen.
Dit betekent dat Fango veel warmte kan opnemen zonder van structuur te veranderen (warmtecapaciteit), en die opgenomen warmte lang kan vasthouden (geringe warmtegeleiding). Warme Fango die tijdens de therapeutische behandeling op het lichaam wordt aangebracht verliest dus maar weinig temperatuur en geeft een heilzame werking.


Wat verstaan we onder Fangotherapie:  Een Natuurlijke topkwaliteit voor de hoogste professionele eisen. Gebruiksklare veenturf-pakking voor een hele diepe, plaatselijke warmtebehandeling. Fango is opgebouwd uit vele mineralen die een sterk reinigende en stimulerende  werking hebben. De celstofwisseling en doorbloeding worden optimaal verbeterd. De spieren en het bindweefsel worden soepeler en het houdt warmte voor langere tijd vast. Dit alles werkt als  een goede pijnverlichtende, ondersteunende behandeling bij chronische reumatische  aandoeningen van het bewegingsapparaat, zoals pijnlijke gewrichtsaandoeningen, reumatoïde artritis, artrose, de ziekte van Bechterew, fybromyalgie, osteoporose, jicht etc. Tevens wordt deze therapie aanbevolen voor een beter  herstelproces na een blessure.